Bel ons: 0497/55 27 68 | Neerveldstraat 221, Opwijk 1745

Ons team

Een hecht TEAM

Samen maken wij deel uit van het kernteam dat de richtlijnen, afspraken en verantwoordelijkheden uitzet voor het dagelijks beleid. Op deze pagina kan je wat meer over ons te weten komen.

Ons team wordt versterkt door enthousiaste vrijwilligers en studenten uit verschillende opleidingen (orthopedagogie, gezinswetenschappen, ergotherapie, pedagogie van het jonge kind, ..), die zich met hart en ziel inzetten voor onze werking.

Op die manier werken wij met een zeer divers samengesteld team van lerende mensen.

Eenieder brengt inzichten mee vanuit hun specifieke opleiding, ervaringen, krachten en interesses.

 

JANA:

werkt projectaanvragen uit om meer financiële middelen ter beschikking te krijgen.

Zij werkt samen met Marijke rond de planning van de stages en neemt een ondersteunende en evaluerende rol op voor de stagiairs.

Verder is Jana onze digitale duizendpoot, zij werkt digitale kaders uit en is het ICT-aanspreekpunt.

Daarnaast neemt zij ook een aantal (administratieve) verantwoordelijkheden op rond personeel en veiligheid.

Jana behaalde een Bachelor in de Orthopedagogie en Sociaal Maatschappelijk Werk.

Erkende deugden: verantwoordelijkheid behulpzaamheid – samenwerking – tevredenheid

 

CATHERINE:

staat in voor de coördinatie van ons samenwerkingsverband met 1Gezin 1Plan.

Zij is ons aanspreekpunt voor lokale organisaties en voor onze partners.

Catherine zorgt voor een warme en veilige ontvangst voor onze vrijwilligers en zet zich in om het vrijwilligerswerk binnen onze werking verder uit te bouwen.

Zij heeft een grote kennis omtrent de ontwikkelingsstoornis ASS en zet deze kennis is tijdens haar trajectopvolging van enkele jongeren.

Tenslotte is Catherine ook de drijfkracht achter onze Deugdenmethodiek en inspireert ze graag anderen door onder meer het aanbieden van de “Deugdenvorming”’.

Catherine heeft een Bachelor in de Gezinswetenschappen.

Erkende deugden: toewijding openheid – verbondenheid zelfvertrouwen 

 

TINY:

staat in voor de coördinatie van de dagelijkse werking. Zij is dagelijks aanwezig als aanspreekpunt voor. Ze ondersteunt de stagiairs en vrijwilligers in hun begeleidingen en maakt samen met Lin de planning op. Tiny volgt ook enkele jongerentrajecten op.

Tiny is medeverantwoordelijk voor onze dieren en ze organiseert regelmatig een groepsaanbod rond sociale vaardigheden via de kracht van paarden. Tiny is gepassioneerd door de kracht en invloed van dieren op de jongeren.

Zij heeft een Bachelor in de Orthopedagogie en volgde een postgraduaat Hippotherapie. 

Erkende deugden: zorgzaamheid – humor – betrouwbaarheid – passie

 
 

LIN:

staat in voor de coördinatie van de dagelijkse werking en het vakantieaanbod. Zij is dagelijks aanwezig als aanspreekpunt en als hoofdbegeleider. Lin volgt ook enkele jongerentrajecten op.  

Vanuit haar ergotherapeutische achtergrond bekijkt Lin de jongeren via een holistische en analytische benadering met de focus op zelfredzaamheid.  

Lin is een grote dierenvriend, ze heeft een labrador (Mia) die ook af en toe meekomt om te wandelen. Verder is Lin ook heel sportief, ze speelt volleybal en doet aan fitness, zwemmen, padel en vissen. 

Erkende deugden: eerlijkheid – tact – enthousiasme – opgewektheid

 

MARIJKE:

is verantwoordelijk voor het coördineren, ondersteunen en evalueren van de stages. Vanuit een coachende rol probeert zij haar kennis en expertise over te brengen op de begeleiders. Het bestuderen en analyseren van menselijk gedrag is een passie en tevens een boeiend thema binnen het levenslang leren wat zij met veel enthousiasme opneemt.

Verder volgt Marijke ook een aantal jongerentrajecten op waarbij de gesprekken met de context een belangrijke plaats innemen.

Marijke heeft een Bachelor in de Gezinswetenschappen en volgde een postgraduaat Counselor in de Oplossingsgerichte Therapie.

Erkende deugden: optimisme – zachtaardigheid –  leergierig – zachtmoedigheid

 

 

INGE:

is voorzitster en oprichtster van de VZW. Inge ondersteunt het team en wil een aanspreekpunt zijn voor iedereen.

Ze leidt de VZW inhoudelijk en financieel en probeert toekomstgericht en met visie de werking stevig in te bedden in samenwerking met sociale en lokale partners.

Zelf is ze opgeleid in het socio-cultureel werk en heeft ervaring in verschillende vormen van sociaal werk.

Respect, rechten en kansen voor kinderen en jongeren waren altijd mijn passie. In de Wereld van Indra kan ik samen met het hele team op zoek naar een aanpak die een antwoord is op echte noden, een blijvende positieve impact heeft op de jongeren en hun (brede) omgeving en terecht vernieuwend kan zijn.” 

Erkende deugden: eigenheid – integriteit – verwondering – creativiteit – eerlijkheid