Bel ons: 0497/55 27 68 | Neerveldstraat 221, Opwijk 1745

Voor stagiairs

EEN LEER- EN DOE- PLEK VOOR STAGIAIRS

Bij de WVI kan je als stagiairs op verschillende manier leren door te doen. Het is als het ware en leer- en doe- plek waar je kan samenwerken, verbindingen maken en ruimte krijgt voor initiatief. Net als voor onze jongeren willen we een inspirerende plek zijn die talent en zelfontwikkeling prikkelt. We coachen en ondersteunen jou als student en zoeken naar gepaste uitdagingen en leerkansen op jou niveau en met jou eigen accenten.

Ons team bestaat voor een groot deel uit studenten uit de zorgsector.

Vanuit allerlei opleidingen en scholen vindt men ondertussen zijn weg naar onze werking.

Het gaat vaak om 2e en 3e jaars Orthopedagogie, Sociale readaptiewetenschappen, Pedagogie van het jonge kind, Gezinswetenschappen, Sociaal werk, Jeugd- en gehandicaptenzorg,…

Op die manier werken wij met een zeer divers samengesteld team van lerende mensen. Elk brengt inzichten en ervaringen mee vanuit zijn of haar specifieke opleiding en dit maakt het extra boeiend.

Wil je graag een zeer actieve stage waarbij je veel en zelfstandig met jongeren aan de slag mag gaan dan ben je bij ons op het goede adres.

Stagiairs krijgen al zeer snel verantwoordelijkheid en gaan al na enkele dagen met een toegewezen kind of jongere aan de slag. Jullie verzorgen zelf een programma met activiteiten op maat en worden intensief gecoacht op de werkvloer door de aanwezige coördinatoren.

Jouw stagetraject wordt ook nog van op afstand begeleid door de stagecoördinator. We hebben ervaring met het begeleiden van een 7-tal stagiair(e)s in éénzelfde periode. Je kan via het infoadres contact opnemen als student. In sommige gevallen is het de school die de stageplaats toewijst. Er op tijd bij zijn is de boodschap. Ook 1e-jaars uit deze opleidingen kunnen voor een kennismakingsweek langskomen als de bezetting in die schoolweek dit toelaat. Ook voor deze korte stages is het aangeraden om er snel bij te zijn.